Pages Navigation Menu

Друга недеља филма

Друга недеља филма

Студентски центар “Приштина” – Косовска Митровица у оквиру студентског биоскопа организује другу “Недељу филма“. На репертуару ће бити филмови из продукције ДЕЛИУСФИЛМ-а и то:

24. мај 2021. године

Пројекције у 18:30  и 20:30 часова

ВИКИНГ

Редитељ: Андреј Кравчук

Сценарио: Андреј Кравчук, Андреј Рубанов,  Виктор Смирнов

Улоге:  Данила Козловски, Светлана Коченкова, Максим Сукханов, Игор Петренко, Владимир Јепифантсев,  Андреј Смолијаков, Кирил Плетнев, Александра Бортич,

Жанр: Акција, драма, историјски

Продукција: Централ Партнершип

Дистрибуција: Делиус филм

Трајање: 143 мин.

То је био свет нестварене и величанствене природе, где је човек  био слаб и обожавао је природу да би се одржао у животу. Сурови предели фјордова и бескрајна снага Леденог океана развијала је у староседеоцима осећај самопоштовања и жеље да буду достојни овог света. Та  страст их је одржавала у овим крајевима Земље. Тако су постали Викинзи.

Из времена тешких мачева и тамних закона крви, када је притисак великог хаоса давао повод за хероје. Из Средњег века долази нам прича која је променила Русију заувек…

Кијевска Русија, крајем 10. века… Након смрти оца, владара Кијевске Русије, млади кнез је принуђен на изгнанство. У изгнанству окупља војску надајући се да ће поново освојити Новгород али се на том путу суочава са моћним Византијским снагама.

25. мај 2021. године

Пројекције у 18:30  часова

УНИШТИТЕЉКА

Режија: Karyn Kusama

Улоге: Nicole Kidman, Toby Kebbel, Tatiana Maslany, Sebastian Stan, Jade Pettyjohn

Жанр: Акција, крими, драма

Трајање филма: 121 мин

У новом крими трилеру Karin Kusame, Уништитељка (Destroyer), пријем обележене новчанице покреће искусну детективку полиције Лос Анђелеса, Erin Bel (Nikol Kidman) на опасно путовање да пронађе убицу и вођу банде, Silasa и коначно се помири са својом прошлошћу. Притом се поново сусреће са члановима банде, које је и сама некада била члан као агент FBI-а на тајном задатаку који се катастрофално завршио и узео тежак емоционални и физички данак над њеним животом. Током своје опсесивне потраге, Bell је преплављена успоменама на тајни задатак у оквиру Силасове банде. Посебно болне су њене успомене на Krisa (Sebastian Sten), партнера из FBI-а с којим је имала страсну романсу.

25. мај 2021. године

Пројекције у 20:30  часова

АРКТИК

Режија: Joe Penna

Улоге: Mads Mikkelsen, Maria Thelma Smáradóttir

Жанр: Авантура, драма

Трајање филма: 98 мин

Човек који је остао заробљен на Арктику након авионске несреће, мора да одлучи да ли да остане у релативној сигурности свог импровизованог кампа или да крене на опасно путовање у непознато, у потрази за неизвесним спасом.

Позивамо све љубитеље седме уметности да погледају филмове који су на нашем репертуару.

Пројекције филмова ће бити у студентском клубу, дом 6 у Косовској Митровици.

УЛАЗ СЛОБОДАН.

Програм се организује уз поштовање епидемиолошких мера.