Pages Navigation Menu

Хуманитарни концерт ансамбла SWING

Хуманитарни концерт ансамбла SWING

Студентски центар “Приштина” – Косовска Митровица

Студентски парламент 

и 

Покрајински културни центар 

организују 

хуманитарни концерт анамбла 

“SWING”

Јелена Станић Стефановић флаута

Тијана Милаковић – виолина

Невена Костић – виола

Филип Костић – виола

Уторак, 8. јун 2021. године, са почетком у 20:00 часова

Студентски клуб, дом 6, Косовска Митровица

Програм се организује уз поштовање епидемиолошких мера.

 

Swing ansambl је састав који је оригинално настао пре три године у Крагујевцу и чине  га истакнути  уметници Крагујевца и Србије из различитих музичких жанрова. Swing ansambl представља освежење на музичкој сцени и показује потенцијал преузимања битније улоге у музичком животу Крагујевца али и у региону. Само име као и неуобичајен састав инструмената  (флаута , виолина, виола, виолончело,) представља симбиозу дувачких и гудачких инструмената,и асоцира на покрет,игру и лакоћу извођења ,а то је управо оно што карактерише овај састав и издваја га од осталих . Енергија младости, ентузијазам, музикалност и висок ниво професионализма се чује и  осети већ у првим тактовима.  Квалитет овог састава је потврђен знањем које су чланови  стекли на престижним универзитетима у земљи  и  иностранству (Нови Сад,Немачка,Русија). Чланови ансамбла  активно наступају као солисти, али и као део симфонијског оркестра и  водећих камерних ансамбала у Србији ,Аустрији и Немачкој . Иза нас стоји велико искуство у наступима и тимском раду. Од многобројних наступа и учешћа у реализацији телевизијских и радио емисија ,(РТС.РТК ),  издвајамо концерте у сарадњи са Нишким културним центром, Piccolo Opera Festival Дуино, Италија  и  наступе у организацији града Крагујевца.

П Р О Г Р А М

John Lenon & Paul Mccartney – Yesterday

Larry Kusik, Rota Nino – Muzika iz filma „Kum“

Antonio Carlos Jobim – Girl from Ipanema

Vlada Divljan & Ljetno kino band – Samo jednu ljubav imam

Bregović – Tango iz filma „Underground“

Tradicionalna makedonska pesma – Jovano, Jovanke

Indila – Dernier dance

Abba – Super trouper

Ed Sheeran – Perfect

Lady Gaga – Shallow  muzika iz filma „A star is born“

Metallica – Nothing else matters

Cold play – Viva la vida

Abba – Mamma mia

Alice Merton – No roots arr. Bojana Jovanović

Dino Dvornik – Ti si mi u mislima arr. Bojana Jovanović

 

На концерту ће наступити :

Јелена Станић Стефановић  – флаута, истиче се од малих ногу као једна од најистакнутијих флаутиста. Основну и средњу завшава у Крагујевцу ,основне студије у Београду ,а затим у  Немачкој у класи еминентног  проф. Јаноша Балинта и специјализира барокну музику у класи проф.  Конрада Хунтелера . У току школовања осваја многе прве награде и признања. Поред солистичких концерата, ангажована је као прва флаута Крагујевачког симфонијског оркестра и соло флаута у Крагујевачком академском оркестру акордеониста, и испомоћ у Градском камерном оркестру Шлезингер  .Тренутно ради као селектор програма у Музичком центру Крагујевац.

Тијана Милаковић – виолина , једна од најталентованијих виолинисткиња своје генерације, врло рано се истакла својим талентом освојивши прву награду на такмичењу Ремембер Енесцу у Румунији као и специјалну награду Г. Енесцу. Укупно 37 награда (већином 1. награда и лауреата). Студије наставља на Факултету Музичке уметности у Београду у класи проф. Марије Јокановић,а мастер студије у Новом Саду у класи проф. Мирослава Павловића.

Усавршава се на бројним мајсторским курсевима код еминентних професора данашњице. Била је члан Филхадемије и стипендиста фондације Алберта Екштајна и корисница виолине Јозефа Антона Хафа из 1824. године.Наступа са камерним оркестрима Камерата Сербика, Камерата Академика,а тренутно делује као члан оркестара  Филхармоније Салцбург, Војвођанског Симфонијског оркестра, Београдских Симфоничара и других.

Невена Костић – виола,  са седам година започиње своје музичко образовање у Ћуприји на одсеку за виолину у класи Ирене Стојиљковић, а две године касније, у класи Александра Николића стиче диплому ниже музичке школе на одсеку за клавир.

Средњу музичку школу др Милоје Милојевић Крагујевац на одсеку за виолу уписује 2016. године, где учи у класи Ивана Бркића. Током школовања осваја награде у категоријама соло и камерни састави.

Од 2020. године студент је основних академских студија виоле у Новом Саду, где је у класи ред. проф. Душице Половине.

Има редовне наступе соло и у оквиру ансмабала на концертима са Крагујевачким оркестром, оркестром Оперског студија Музичке школе др Милоје Милојевић, оркестром Крагујевачког певачког друштва, као и са Градским камерним оркестром Шлезингер и новосадским камерним ансамблом Камерата Академика.

Филип Костић- виола, студирао на Московском конзерваторијуму, затим магистрирао и докторирао у Немачкој у класи реномираних професора. Проглашен за најбољег младог уметника у избору Удружења музичких уметника Србије. Уметнички директор фестивала камерне музике Convivium Musicum. Од 2021. године изабран за в.д. директора Музичког центра Крагујевац.