Pages Navigation Menu

Огласна табла

Дотирани одмор на Златибору и Авали

Posted by on Oct 16, 2020 in Вести | Comments Off on Дотирани одмор на Златибору и Авали

Дотирани одмор на Златибору и Авали

СТУДЕНТСКИ ЦЕНТАР “ПРИШТИНА”

КОСОВСКА МИТРОВИЦА

ОРГАНИЗУЈЕ ДОТИРАНИ ОДМОР

У Студентском одмаралишту

“Ратко Митровић” – Златибор

и

„Радојка Лакић“ – Авала

СМЕНЕ:
 1. 23.10. – 30.10.
 2. 30.10. – 06.11.
 3. 06.11. – 13.11.
 4. 13.11. – 20.11.
 5. 20.11. – 27.11.
 6. 27.11. – 04.12.
 7. 04.12. – 11.12.
 8. 11.12. – 18.12.
 9. 18.12. – 25.12.

Цена аранжмана:

ЗЛАТИБОР:
 • За студенте који се финансирају из буџета 6.517 дин + 600 дин
 • За самофинансирајуће студенте 11.340 дин + 600 дин
АВАЛА:
 • За студенте који се финансирају из буџета 6.762 дин + 600 дин
 • За самофинансирајуће студенте 11.585 дин + 600 дин
ПРАВО УЧЕШЋА НА КОНКУРСУ ИМАЈУ КАНДИДАТИ КОЈИ ИСПУЊАВАЈУ СЛЕДЕЋЕ УСЛОВЕ:
 • СТУДЕНТИ ВИСОКОШКОЛСКИХ УСТАНОВА ЧИЈИ ЈЕ ОСНИВАЧ РЕПУБЛИКА СРБИЈА, АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ИЛИ ЈЕДИНИЦА ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ, – СТУДЕНТИ УНИВЕРЗИТЕТА У ПРИШТИНИ
 • КОЈИ СУ УПИСАНИ ПРВИ ПУТ У ТЕКУЋОЈ ШКОЛСКОЈ ГОДИНИ НА СТУДИЈЕ ПРВОГ, ДРУГОГ ИЛИ ТРЕЋЕГ СТЕПЕНА,
 • ЧИЈЕ СЕ ШКОЛОВАЊЕ ФИНАНСИРА ИЗ БУЏЕТА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ,
 • КОЈИ ИМАЈУ ДРЖАВЉАНСТВО РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ, ОДНОСНО ДРЖАВЉАНСТВО ДРЖАВЕ У РЕГИОНУ И СТРАНИ ДРЖАВЉАНИ У СКЛАДУ СА ЗАКОНОМ.
Потребна документација за конкурс:
 • уверење о редовном студирању са просечном оценом,
 • пријава за конкурс која се може узети у просторијама управне зграде Студентског центра у канцеларији студентске службе.
Студенти су дужни да приликом доласка и смештаја у одмаралиште, рецепцији одмаралишта доставе следеће:
 • Оверен упут од стране Студентског центра, са тачно наведеним подацима;
 • Индекс, дати на увид (у случају да студент нема индекс, доставља потврду факултета оверену од стране студентске службе о статусу студирања);
 • Личну карту;

У складу са горе наведеним, студент који не буде поседовао наведена документа неће моћи користити услуге смештаја и исхране по студентским регресираним ценама, већ ће морати да плати комерцијалну цену пансионских услуга по ценовнику услуга за трећа лица, лично, на рецепцији одмаралишта.

КОНКУРС

КОНКУРС ЗА ОДМОР И ОПОРАВАК НА АВАЛИ И ЗЛАТИБОРУ ОТВОРЕН ЈЕ ТОКОМ ЦЕЛЕ ГОДИНЕ, ПРИЈАВЕ НА КОНКУРС СЕ ПРЕДАЈУ НАЈКАСНИЈЕ 8 ДАНА ПРЕД ПОЧЕТАК СМЕНЕ.

РАНГ ЛИСТА ИЗЛАЗИ ПО ЗАВРШЕТКУ КОНКУРСА, А УПУТИ СЕ ДЕЛЕ 5 ДАНА ПРЕ ПОЧЕТКА СВАКЕ СМЕНЕ У СТУДЕНТСКОЈ СЛУЖБИ СТУДЕНТСКОГ ЦЕНТРА „ПРИШТИНА“ – КОСОВСКА МИТРОВИЦА.

Изложба слика и вече соло песама

Posted by on Oct 8, 2020 in Вести, Култура и спорт, Услуге | Comments Off on Изложба слика и вече соло песама

Изложба слика и вече соло песама

Студентски центар “Приштина” – Косовска Митровица

Покрајински културни центар “Приштина”

и

Дом културе “Стари колашин”

организују:

 • Изложбу слика “Ликовна колонија акварела – Газиводе”
 • Вече соло песме

8. октобар 2020. године

у 19:00 часова

Студентски клуб, дом 6

У Косовској Митровици

УЛАЗ СЛОБОДАН!

 

Упутство о мерама заштите здравља студената и запослених у студентским домовима и ресторанима

Posted by on Sep 30, 2020 in Обавештење | Comments Off on Упутство о мерама заштите здравља студената и запослених у студентским домовима и ресторанима

Извод из „Упутство о мерама заштите здравља студената и запослених у студентским домовима и ресторанима „ Министарство просвете,науке и технолошког развоја, број 611-00-1346/2/2020-05, датум 21.08.2020.

1. Свакодневно спроводити чишћење и дезинфекцију заједничког простора, чишћење и дезинфекцију површина у заједничким тоалетима и купатилима. Поставити обавештење о обавези прања и дезинфекције руку, као и упутства за правилно прање руку.

2. На улазу у студентске домове и ресторане поставити дезобаријеру – сунђер на бази хлора, као и распршивач са средством за дезинфекцију руку на бази 70% алкохола.

3. Свако ко улази у студентски дом  (запослени у студентским домовима и ресторанима, као и студенти), морају да носе маске на правилан начин, тако да маска прекрива уста, нос и браду и нарочито приликом кретања кроз ходник или боравка у заједничким просторијама које се деле са више особа. Дозвољено је одложити маску у простору где је између особа обезбеђена физичка дистанца већа од метар и по.

Особама које немају заштитну маску није дозвољен улазак у дом.

5. У студентском дому потребно је обезбедити топломер како би био доступни студентима да у свако време могу измерити своју телесну температуру.

6. У студентској мензи приликом припреме хране потребно је придржавати се уобичајених принципа добре хигијенске праксе. Избацити из употребе послуживање кечапа, сенфа, сосева, уља, сланика, шећера, чајева и сл. из посуда за заједничку употребу.

8. Водити рачуна да се у свим ситуацијама с другим људима одржава физичка дистанца од најмање метар и по.

9. Потребно је да студенти кад год могу држе отворене прозоре и проветравају просторије у којима бораве. Забрањена је употреба климатизације с рециркулишућим ваздухом.

10. Одржавати појачану личну и хигијену свог животног и радног простора, а нарочито водити рачуна о чишћењу и дезинфекцији радних столова, тастатура, телефона, оловака, жетона и сл.

11. Треба избегавати блиске контакте, посебно са особама које имају симптоме прехладе и грипа, смањити друштвене активности и избегавати одлазак на јавна места, посебно места без адекватне вентилације.

12. Због боравка већег броја студената и дужине потенцијалне експозиције, у читаоницама и цртаоницама је потребно да студенти носе маску све време.

13. У студентским домовима су до даљег забрањене посете, преноћишта и славља у собама.

14. У простору испред или у самом ресторану обезбедити услове за прање руку и поставити средства за дезинфекцију руку.

15. Чекање у реду за храну у студентском ресторану организовати са размаком међу студентима од најмање метар и по, а студенти у ресторану морају носити маске. Маска се скида само током јела. Треба настојати да за време оброка студенти за столовима седе на међусобној удаљености од најмање метар и по.

16. Неопходно је да студенти свакодневно прате своје здравствено стање и уколико се појаве симптоми респираторне инфекције да се јаве лекарима на бројеве телефона које треба поставити на свим видним местима у студентском дому, а потребно је да обавесте и управника студентског дома и родитеље. Управник студентског дома је дужан да у случају појаве сумње на COVID-19 одмах обавести епидемиолога надлежног института/завода за јавно здравље путем телефона.

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА СТУДЕНТЕ КОЈИ СЕ УСЕЉАВАЈУ У СТУДЕНТСКЕ ДОМОВЕ

Posted by on Sep 30, 2020 in Обавештење | Comments Off on ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА СТУДЕНТЕ КОЈИ СЕ УСЕЉАВАЈУ У СТУДЕНТСКЕ ДОМОВЕ

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА СТУДЕНТЕ КОЈИ СЕ УСЕЉАВАЈУ У СТУДЕНТСКЕ ДОМОВЕ
 • Пре усељења у студентски дом уз Лекарско уверење обавезно је донети и потврду о здравственом стању студента из Студентске поликлинике.
 • Обавезно ношење заштитне маске на правилан начин тако да маска прекрива уста, нос и браду и то нарочито приликом кретања кроз ходник , ресторан или боравак у читаоници и у заједничким просторијама које се деле са више особа. Дозвољено је одложити маску у простору где је између особа обезбеђена физичка дистанца већа од метар и по и током  јела у ресторану;
 • У студентским домовима су до даљег забрањене посете, преноћишта и окупљања у собама и заједничким просторијама (дозвољена је међусобна  посета  студената са валидном  домском легитимацијом СЦ „Приштина“)
 • Неопходно је да студенти свакодневно прате своје здравствено стање и уколико се појаве симптоми респираторне инфекције да се јаве Студентској поликлинци, да обавесте управника студентског дома и родитеље. Управник студентског дома је дужан да у случају појаве сумње на COVID-19 одмах обавести епидемиолога надлежног института/завода за јавно здравље путем телефона.

Кликом на линк можете видети обавештење.

ОБАВЕШТЕЊЕ

Posted by on Sep 24, 2020 in Обавештење | Comments Off on ОБАВЕШТЕЊЕ

Обавештавају се студенти I године студија, који су по коначној ранг листи примљених студената остварили право на смештај, да се могу уселити у студентске дoмoвe бр. I и VI од 30.09. до 13.10.2020. године.

За све студенте који се до тог рока не уселе у дом, сматраће се да су одустали од права на смештај.

УПРАВА ЦЕНТРА