Pages Navigation Menu

Огласна табла

Обавештење

Posted by on Jun 29, 2021 in Обавештење | Comments Off on Обавештење

Обавештавају се студенти корисници услуга смештаја Студентског центра “Приштина” да је наплата станарине за месец јул до 5. јула 2021. године.

Студентски центар ће услугу смештаја пружати закључно са 16.07.2021. године (петак).

Студенти су дужни да за наведени период уплате износ у висини пола станарине.

Студенти који не измире обавезу плаћања станарине за месец јун, губе право смештаја за месец септембар.

Студенти који се не раздуже (постењина) морају да измире вредност исте, или губе право на даљи смештај у Студентском центру.

Кликом на линк можете видети Обавештење.

Дотирани одмор на Златибору и Авали

Posted by on Jun 23, 2021 in Обавештење, Смештај, Услуге | Comments Off on Дотирани одмор на Златибору и Авали

Дотирани одмор на Златибору и Авали

СТУДЕНТСКИ ЦЕНТАР “ПРИШТИНА”

КОСОВСКА МИТРОВИЦА

ОРГАНИЗУЈЕ ДОТИРАНИ ОДМОР

У Студентском одмаралишту

“Ратко Митровић” – Златибор

и

„Радојка Лакић“ – Авала

СМЕНЕ:

 1. 25.06. – 02.07.
 2. 02.07. – 09.07.
 3. 09.07. – 16.07.
 4. 16.07. – 23.07.
 5. 23.07. – 30.07.
 6. 30.07. – 06.08.
 7. 06.08.13.08.
 8. 13.08. – 20.08.
 9. 20.08. – 27.08.
 10. 27.08. – 03.09.
 11. 03.09. – 10.09.
 12. 10.09. – 17.09.

Цена аранжмана:

ЗЛАТИБОР:
 • За студенте који се финансирају из буџета 6.517 дин + 600 дин
 • За самофинансирајуће студенте 11.340 дин + 600 дин
АВАЛА:
 • За студенте који се финансирају из буџета 6.762 дин + 600 дин
 • За самофинансирајуће студенте 11.585 дин + 600 дин
ПРАВО УЧЕШЋА НА КОНКУРСУ ИМАЈУ КАНДИДАТИ КОЈИ ИСПУЊАВАЈУ СЛЕДЕЋЕ УСЛОВЕ:
 • СТУДЕНТИ ВИСОКОШКОЛСКИХ УСТАНОВА ЧИЈИ ЈЕ ОСНИВАЧ РЕПУБЛИКА СРБИЈА, АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ИЛИ ЈЕДИНИЦА ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ, – СТУДЕНТИ УНИВЕРЗИТЕТА У ПРИШТИНИ
 • КОЈИ СУ УПИСАНИ ПРВИ ПУТ У ТЕКУЋОЈ ШКОЛСКОЈ ГОДИНИ НА СТУДИЈЕ ПРВОГ, ДРУГОГ ИЛИ ТРЕЋЕГ СТЕПЕНА,
 • ЧИЈЕ СЕ ШКОЛОВАЊЕ ФИНАНСИРА ИЗ БУЏЕТА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ,
 • КОЈИ ИМАЈУ ДРЖАВЉАНСТВО РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ, ОДНОСНО ДРЖАВЉАНСТВО ДРЖАВЕ У РЕГИОНУ И СТРАНИ ДРЖАВЉАНИ У СКЛАДУ СА ЗАКОНОМ.
Потребна документација за конкурс:
 • уверење о редовном студирању са просечном оценом,
 • пријава за конкурс која се може узети у просторијама управне зграде Студентског центра у канцеларији студентске службе.
Студенти су дужни да приликом доласка и смештаја у одмаралиште, рецепцији одмаралишта доставе следеће:
 • Оверен упут од стране Студентског центра, са тачно наведеним подацима;
 • Индекс, дати на увид (у случају да студент нема индекс, доставља потврду факултета оверену од стране студентске службе о статусу студирања);
 • Личну карту;

У складу са горе наведеним, студент који не буде поседовао наведена документа неће моћи користити услуге смештаја и исхране по студентским регресираним ценама, већ ће морати да плати комерцијалну цену пансионских услуга по ценовнику услуга за трећа лица, лично, на рецепцији одмаралишта.

КОНКУРС

КОНКУРС ЗА ОДМОР И ОПОРАВАК НА АВАЛИ И ЗЛАТИБОРУ ОТВОРЕН ЈЕ ТОКОМ ЦЕЛЕ ГОДИНЕ, ПРИЈАВЕ НА КОНКУРС СЕ ПРЕДАЈУ НАЈКАСНИЈЕ 8 ДАНА ПРЕД ПОЧЕТАК СМЕНЕ.

РАНГ ЛИСТА ИЗЛАЗИ ПО ЗАВРШЕТКУ КОНКУРСА, А УПУТИ СЕ ДЕЛЕ 5 ДАНА ПРЕ ПОЧЕТКА СВАКЕ СМЕНЕ У СТУДЕНТСКОЈ СЛУЖБИ СТУДЕНТСКОГ ЦЕНТРА „ПРИШТИНА“ – КОСОВСКА МИТРОВИЦА.

НАПОМЕНА: ЗБОГ ГОДИШЊИХ ОДМОРА, ЗА НАВЕДЕНЕ ТЕРМИНЕ, КОНКУРС ЈЕ ДО 4. ЈУЛА, А УПУТИ СЕ МОГУ ПОДИЋИ ОД 5. до 9. ЈУЛА 2021. ГОДИНЕ.  

Хуманитарни концерт ансамбла SWING

Posted by on Jun 7, 2021 in Вести, Култура и спорт, Услуге | Comments Off on Хуманитарни концерт ансамбла SWING

Хуманитарни концерт ансамбла SWING

Студентски центар “Приштина” – Косовска Митровица

Студентски парламент 

и 

Покрајински културни центар 

организују 

хуманитарни концерт анамбла 

“SWING”

Јелена Станић Стефановић флаута

Тијана Милаковић – виолина

Невена Костић – виола

Филип Костић – виола

Уторак, 8. јун 2021. године, са почетком у 20:00 часова

Студентски клуб, дом 6, Косовска Митровица

Програм се организује уз поштовање епидемиолошких мера.

 

Swing ansambl је састав који је оригинално настао пре три године у Крагујевцу и чине  га истакнути  уметници Крагујевца и Србије из различитих музичких жанрова. Swing ansambl представља освежење на музичкој сцени и показује потенцијал преузимања битније улоге у музичком животу Крагујевца али и у региону. Само име као и неуобичајен састав инструмената  (флаута , виолина, виола, виолончело,) представља симбиозу дувачких и гудачких инструмената,и асоцира на покрет,игру и лакоћу извођења ,а то је управо оно што карактерише овај састав и издваја га од осталих . Енергија младости, ентузијазам, музикалност и висок ниво професионализма се чује и  осети већ у првим тактовима.  Квалитет овог састава је потврђен знањем које су чланови  стекли на престижним универзитетима у земљи  и  иностранству (Нови Сад,Немачка,Русија). Чланови ансамбла  активно наступају као солисти, али и као део симфонијског оркестра и  водећих камерних ансамбала у Србији ,Аустрији и Немачкој . Иза нас стоји велико искуство у наступима и тимском раду. Од многобројних наступа и учешћа у реализацији телевизијских и радио емисија ,(РТС.РТК ),  издвајамо концерте у сарадњи са Нишким културним центром, Piccolo Opera Festival Дуино, Италија  и  наступе у организацији града Крагујевца.

П Р О Г Р А М

John Lenon & Paul Mccartney – Yesterday

Larry Kusik, Rota Nino – Muzika iz filma „Kum“

Antonio Carlos Jobim – Girl from Ipanema

Vlada Divljan & Ljetno kino band – Samo jednu ljubav imam

Bregović – Tango iz filma „Underground“

Tradicionalna makedonska pesma – Jovano, Jovanke

Indila – Dernier dance

Abba – Super trouper

Ed Sheeran – Perfect

Lady Gaga – Shallow  muzika iz filma „A star is born“

Metallica – Nothing else matters

Cold play – Viva la vida

Abba – Mamma mia

Alice Merton – No roots arr. Bojana Jovanović

Dino Dvornik – Ti si mi u mislima arr. Bojana Jovanović

 

На концерту ће наступити :

Јелена Станић Стефановић  – флаута, истиче се од малих ногу као једна од најистакнутијих флаутиста. Основну и средњу завшава у Крагујевцу ,основне студије у Београду ,а затим у  Немачкој у класи еминентног  проф. Јаноша Балинта и специјализира барокну музику у класи проф.  Конрада Хунтелера . У току школовања осваја многе прве награде и признања. Поред солистичких концерата, ангажована је као прва флаута Крагујевачког симфонијског оркестра и соло флаута у Крагујевачком академском оркестру акордеониста, и испомоћ у Градском камерном оркестру Шлезингер  .Тренутно ради као селектор програма у Музичком центру Крагујевац.

Тијана Милаковић – виолина , једна од најталентованијих виолинисткиња своје генерације, врло рано се истакла својим талентом освојивши прву награду на такмичењу Ремембер Енесцу у Румунији као и специјалну награду Г. Енесцу. Укупно 37 награда (већином 1. награда и лауреата). Студије наставља на Факултету Музичке уметности у Београду у класи проф. Марије Јокановић,а мастер студије у Новом Саду у класи проф. Мирослава Павловића.

Усавршава се на бројним мајсторским курсевима код еминентних професора данашњице. Била је члан Филхадемије и стипендиста фондације Алберта Екштајна и корисница виолине Јозефа Антона Хафа из 1824. године.Наступа са камерним оркестрима Камерата Сербика, Камерата Академика,а тренутно делује као члан оркестара  Филхармоније Салцбург, Војвођанског Симфонијског оркестра, Београдских Симфоничара и других.

Невена Костић – виола,  са седам година започиње своје музичко образовање у Ћуприји на одсеку за виолину у класи Ирене Стојиљковић, а две године касније, у класи Александра Николића стиче диплому ниже музичке школе на одсеку за клавир.

Средњу музичку школу др Милоје Милојевић Крагујевац на одсеку за виолу уписује 2016. године, где учи у класи Ивана Бркића. Током школовања осваја награде у категоријама соло и камерни састави.

Од 2020. године студент је основних академских студија виоле у Новом Саду, где је у класи ред. проф. Душице Половине.

Има редовне наступе соло и у оквиру ансмабала на концертима са Крагујевачким оркестром, оркестром Оперског студија Музичке школе др Милоје Милојевић, оркестром Крагујевачког певачког друштва, као и са Градским камерним оркестром Шлезингер и новосадским камерним ансамблом Камерата Академика.

Филип Костић- виола, студирао на Московском конзерваторијуму, затим магистрирао и докторирао у Немачкој у класи реномираних професора. Проглашен за најбољег младог уметника у избору Удружења музичких уметника Србије. Уметнички директор фестивала камерне музике Convivium Musicum. Од 2021. године изабран за в.д. директора Музичког центра Крагујевац.

Мала црна хаљина

Posted by on May 24, 2021 in Вести, Култура и спорт, Услуге | Comments Off on Мала црна хаљина

Мала црна хаљина

Студентски центар “Приштина” – Косовска Митровица и Студентски парламент организују позоришну представу “Мала црна хаљина”, коју ће на сцени у сали Митровачког двора извести драмске уметнице Рада Ђуричин и Вјера Мујовић, у среду 26. маја 2021. године са почетком у 19:00 часова.

Две глумице – Рада Ђуричин и Вјера Мујовић оживљавају детињство, љубави, борбу, чежње и стремљења комплексне личности каква је била Шанел. Лик Коко Шанел представљен је као двострук: баш као што је лого њеног бренда састављен од једног правилног и једног наопаког латиничног слова Ц, која се укрштају. Окосницу ове драме представља суочавање човека са самим собом, са прошлошћу, истином и лажима, са оним што мислимо да је истина, суочавање са бескрајном усамљеношћу и изгубљеном љубављу. У време великих светских превирања, ратова, револуција, борби за социјалну једнакост, Шанел је ослободила жену корсета, скратила хаљине и високе потпетице – да би жена могла да ради и одлучује о својој судбини. Ово је комад и о усамљености и вечном трагању за љубављу.
Аутор драме: Вјера Мујовић
Редитељ: Наташа Радуловић
Костим: Игор Тодоровић
Сценографија: Александар Вељановић
Музика: Раде Радивојевић
Дизајнер звука: Зоран Јерковић
Шминка: Академија Пјурити
Фотографија: Милан Тврдишић
Коко Шанел играју: Рада Ђуричин и Вјера Мујовић
УЛАЗ: СЛОБОДАН
Добро дошли!

Друга недеља филма

Posted by on May 22, 2021 in Вести, Култура и спорт, Услуге | Comments Off on Друга недеља филма

Друга недеља филма

Студентски центар “Приштина” – Косовска Митровица у оквиру студентског биоскопа организује другу “Недељу филма“. На репертуару ће бити филмови из продукције ДЕЛИУСФИЛМ-а и то:

24. мај 2021. године

Пројекције у 18:30  и 20:30 часова

ВИКИНГ

Редитељ: Андреј Кравчук

Сценарио: Андреј Кравчук, Андреј Рубанов,  Виктор Смирнов

Улоге:  Данила Козловски, Светлана Коченкова, Максим Сукханов, Игор Петренко, Владимир Јепифантсев,  Андреј Смолијаков, Кирил Плетнев, Александра Бортич,

Жанр: Акција, драма, историјски

Продукција: Централ Партнершип

Дистрибуција: Делиус филм

Трајање: 143 мин.

То је био свет нестварене и величанствене природе, где је човек  био слаб и обожавао је природу да би се одржао у животу. Сурови предели фјордова и бескрајна снага Леденог океана развијала је у староседеоцима осећај самопоштовања и жеље да буду достојни овог света. Та  страст их је одржавала у овим крајевима Земље. Тако су постали Викинзи.

Из времена тешких мачева и тамних закона крви, када је притисак великог хаоса давао повод за хероје. Из Средњег века долази нам прича која је променила Русију заувек…

Кијевска Русија, крајем 10. века… Након смрти оца, владара Кијевске Русије, млади кнез је принуђен на изгнанство. У изгнанству окупља војску надајући се да ће поново освојити Новгород али се на том путу суочава са моћним Византијским снагама.

25. мај 2021. године

Пројекције у 18:30  часова

УНИШТИТЕЉКА

Режија: Karyn Kusama

Улоге: Nicole Kidman, Toby Kebbel, Tatiana Maslany, Sebastian Stan, Jade Pettyjohn

Жанр: Акција, крими, драма

Трајање филма: 121 мин

У новом крими трилеру Karin Kusame, Уништитељка (Destroyer), пријем обележене новчанице покреће искусну детективку полиције Лос Анђелеса, Erin Bel (Nikol Kidman) на опасно путовање да пронађе убицу и вођу банде, Silasa и коначно се помири са својом прошлошћу. Притом се поново сусреће са члановима банде, које је и сама некада била члан као агент FBI-а на тајном задатаку који се катастрофално завршио и узео тежак емоционални и физички данак над њеним животом. Током своје опсесивне потраге, Bell је преплављена успоменама на тајни задатак у оквиру Силасове банде. Посебно болне су њене успомене на Krisa (Sebastian Sten), партнера из FBI-а с којим је имала страсну романсу.

25. мај 2021. године

Пројекције у 20:30  часова

АРКТИК

Режија: Joe Penna

Улоге: Mads Mikkelsen, Maria Thelma Smáradóttir

Жанр: Авантура, драма

Трајање филма: 98 мин

Човек који је остао заробљен на Арктику након авионске несреће, мора да одлучи да ли да остане у релативној сигурности свог импровизованог кампа или да крене на опасно путовање у непознато, у потрази за неизвесним спасом.

Позивамо све љубитеље седме уметности да погледају филмове који су на нашем репертуару.

Пројекције филмова ће бити у студентском клубу, дом 6 у Косовској Митровици.

УЛАЗ СЛОБОДАН.

Програм се организује уз поштовање епидемиолошких мера.