Pages Navigation Menu

Светосавска награда

Светосавска награда

Директор Јово Поповић је добитник Светосавске награде, коју сваке године Министарство просвете, науке и технолошког развоја додељује најбољим појединцима и институцијама.

На Јавни позив за доделу Светосавске награде за 2016. годину у року је пријављено укупно 189 предлога. Комисија за избор кандидата је размотрила све предлоге и препоруке и на основу утврђених критеријума изабрала 27 добитника из укупно 17 категорија.

Цитат из образложења за избор добитника Светосавске награде за 2016. годину

“Јово Поповић, директор Студентског центра “Приштина” са седиштем у  Косовској Митровици, доследан је домаћинском пословању и загалању за висок ниво услуга смештаја и исхране студената. Студентски парламент центра, као предлагач, истиче да исхрана у ресторанима Студентског центра, по квалитету и разноврсности, не заостаје не само за сличним установама, већ ни за бољим комерцијалним ресторанима, што представља прави подвиг у деликатном пословном окружењу у коме се одвија цео процес. Брига директора за студенте и ђаке говори о његовом родитељском односу према њима, о хуманисти и човеку широких погледа и видика, који свој лични интерес подређује интересу заједнице и својих васпитаника. Директор посебну пажњу посвећује безбедности ђака и студената, на чему су му посебно захвални родитељи.”

http://www.mpn.gov.rs/urucene-svetosavske-nagrade/

Медији су такође пропратили овај догађај, а вести можете видети кликом на одређени линк

ТВ Мост

Исечак из новина Једнинство од 6. фебруара 2017. године

Косово север портал “КоССев”

Радио контакт плус