Pages Navigation Menu

Има нека тајна веза

Има нека тајна веза

Студентски центар “Приштина” – Косовска Митровица

и

Студентски парламент

организују

монодраму

“Има нека тајна веза”

Посвећена Душку Трифуновићу

игра: Милан Димић

У монодрами се поред протагонисте који води причу појављује још 8 ликова којим глумац суптилно и вјешто публици приближава Трифуновића кроз најважније периоде његовог живота; од шаљивих анегдота, па све до емотивно тешких периода у пјесниковом животу.
У 60 минута Милан Димић доноси, можда до сада недокучену, некима и скривену страну легенде нашег пјесништва – Душка Трифуновића.
Снажним нитима који спајају глуму, музику и поезију повезује нас са емоцијама и животом ове легенде, те приказује тајне везе којима је себе пјесник везао, када је бирао свој пут.

Монодрама је ауторски рад глумца Милана Димића, који је био инспирисан ликом и дјелом легендарног југословенског пјесника Душка Трифуновића. Представа је за кратак период одиграна  56 пута (гледало је преко 12000 људи) широм земље,и то у Народном позоришту Републике Српске десет пута те на Палама, Јахорини, а такодје и у Козарској Дубици, Костајници , Челинцу у оквиру пројекта Музиколошког друштва Р.С. и и Министарства просвјете и културе Републике Српске,  Мостару, Источном Сарајеву, Прњавору, Милићима, Бијељини, Брчком, Дервенти, Тузли, Сарајеву, Шамцу, Фочи, Добоју, Новом Саду (“Бранково коло”), Београду, Зајечару, Крушевцу, Ужицу, Прибоју, Врбасу, Бугојну, Славонском Броду, Котору, Херцег Новом, Игалу, Требињу, Андрићграду ( Андрићев институт, као гост код господина Емира Кустурице), Франкфурту…

Монодрама је  представљена публици и на девет међународних фестивала и то у Требињу “ 16. Дани малих ствари” ( добитник  награде за најбољег глумца фестивала , управо са овом представом), у Новом Саду – “Бранково коло” (чувени фестивал у част Бранка Радичевића), у Бањој Луци – Театар фест (фестивал монодраме), у Зајечару “Дани Зорана Радмиловића”, у Прибоју “Дани Данила Лазовића”, у Мостару “99 Шантићеве вечери”, у Бугојну “Федра” , “Фестивал малих сцена и монодраме” ( 25 година) у Источном Сарајеву и “Дани Владе Милошевића” у Бањој Луци.

Четвртак, 24. март 2022. године са почетком у 19:00 часова

Студентски клуб, дом 6

 УЛАЗ СЛОБОДАН!

Програм се реализује уз поштовање прописаних епидемиолошких мера.